Camping met Golfsurfen in de omgeving

surfen frankrijk

Capbreton ligt op slechts een twintigtal minuutjes fietsen van ons huis, op een bospaadje langs een beekje. Capbreton is met spots als Le Santocha en Le Prévent ook een ideaal alternatief als de swell te groot is voor de andere beachbreaks. En als ik niet in het water of in de sneeuw kan spelen, ontdek ik de grenzen van de digitale advertising wereld.

Midden Frankrijk

surfen frankrijk

In Bretagne vind je heel veel mogelijkheden voor beginners. De kustlijn zit vol met bochten en baaitjes, zodat je altijd wel een kleinere golf kunt vinden die uit de wind ligt. En als er nauwelijks golven te vinden zijn, dan is er ergens wel een spot, die het beetje swell dat er wel is oppikt. En je kan op een goede dag lekker met het witte water van de gebroken golf meeglijden en op je plank staan.

Je surft op een groter surfboard (van mini Malibu tot een softtop). Ga je in de zomer naar de Zuidwestkust, dan kan je in je boardshorts surfen. Ga je in de zomer naar Bretagne, dan heb je een 3/2 mm wetsuit nodig. In de andere seizoenen heb je overal een wetsuit nodig. En Frankrijk heeft daarnaast ook nog een heerlijke cultuur (en keuken!).

Voor de surfers onder ons hoeft Capbreton geen inleiding meer. De wereldberoemde spots La Piste en VVF deden ons allemaal wel eens dagdromen over weird surfen frankrijk barrels berijden tot je buiten adem bent.

surfvakanties
surfvakanties