Dit zijn de beste surfspots langs de Franse kust

surfen frankrijk

De campings zijn omringd door flink wat bos en water dus je zit echt midden in de natuur. Als je helemaal back to fundamental wil, kun je ervoor kiezen om je eigen tent op te zetten en te kamperen. Maar als je meer van luxe houdt na een flinke surf exercise dan stap je zo een Chalet of Cottage binnen en staat alles voor je klaar.

Daarnaast kom je er genoeg andere surfers tegen en vertelt het personeel precies wat je weten moet over het gebied waar je zit. Nog zuidelijker ligt Vieux-Boucau, een bijzondere surflocatie.

surfen frankrijk

  • Als je liever een rustiger gebied op zoekt dan is Contis daarvoor een prima plek.
  • Met Kitesurfen sta je op een kleine surfplank en laat je je voorttrekken door een kite (soort vlieger).
  • Dit eeuwenoude stadje bevindt zich bij meren, bossen en de oceaan, waardoor het al jarenlang een zeer populaire bestemming is onder watersportliefhebbers.
  • Mijn passies voor reizen en surfen hebben geleid tot de oprichting van SurfaWhile, een online reisorganisatie voor ’s werelds beste surf- en taalreizen.
  • Of bekijk het surfhuis van Board ‘n Breakfast in Les Landes.

… is de ideale plek om je uit te leven op het water en een paar golven te pakken. De surfcondities zijn van wereldformaat en na het surfen kun je verder uitwaaien aan het strand. De Franse kust is voorzien van verschillende Yelloh! Village campings die surflessen aanbieden en natuurlijk een fijne plek bieden om na het surfen te verblijven en te overnachten.

Lacanau, Frankrijk

Een zeer mooi zandstrand en goede golven zijn er aanwezig internet als in andere plaatsen bij de Frans-Atlantische kust. Maar er is hier ook een mooie lagune, waar je watersporten kan beoefenen. surfen frankrijk Het Brunotti Beachcamp is één van de leukste surfcamps aan de Franse kust. Ruim 35 kilomter ten zuiden van Mimizan, diep verschilen in het bos, bevindt zich het bekende surfdorp St. Girons.

surfvakanties
surfvakanties