Kleinschalige Vakanties

surfvakantie familie portugal

Porto heeft veel grootse dingen te bieden zoals ‘Se Cathedral’, een prachtige kathedraal. Een van de gebouwen met het meeste karakter is ‘Torre dos Clérigos’.

Portugal is web als Spanje een schiereiland maar over het algemeen is het koeler dan in Spanje. Dit komt door het koele zeewater vanaf Surfen de Atlantische Oceaan. In Portugal zijn twee klimaten te vinden, voor ieder wat wils. In het zuiden en midden vind je het Mediterraanse klimaat.

superhandige informatie voor beginnende en geoefende kitesurfers Er word op verschillende spots gekite in Portugal langs de kust. Eén van de inmiddels steeds bekendere is Esposende. Esposende is een vissersdorpje langs de monding van een rivier op de Atlantische Oceaan.

In de wijk Bairro Alto zitten vele restaurant met een lekkere Portugese keuken en bij het aandienen van de avond openen de vele barretjes hun deuren. Porto is een stad met zowel moderne als oude gebouwen.

Portugal

In het noorden vind je een gematigd zeeklimaat met koelere droge zomers. In de zomermaanden hoef jij je weinig druk te maken over neerslag. Over het algemeen valt er weinig tot geen neerslag in en rond de zomer. Ook hier geldt weer hoe noordelijker je komt des te meer kans er is op neerslag met name buiten de zomermaanden.

Surfvakantie In Portugal Met Gezin

Dit is één van de aspecten waarom veel kitesurfers jaarlijks naar dit dorp een half uur van Porto afreizen. Er kan namelijk op de rivier of de monding van de rivier gekite worden maar wanneer je duinen over loopt kun je ook de golven van de oceaan pakken. Door het vlakke water en de thermische wind is de rivier de ideale plek om het kitesurfen onder de knie te krijgen. Echter de gevorderde kiter kan zijn geluk hier ook niet op, het is de ideale plek om je freestyle tips te oefenen of te vliegen over de ramp. Als de thermische wind uitblijft of je wilt een dagje wat anders doen dan kiten dan biedt dorp tal andere (sport) activiteiten en mogelijkheden.

surfvakantie familie portugal

surfvakanties
surfvakanties