Zo leuk is het om met het hele gezin te leren surfen in Frankrijk!

surfen frankrijk

Frans Atlantische Kust

Je vindt hier leuke eettentjes, kleine winkeltjes en een restaurant op de duin met prachtige sunsets. Het geliefde strand, Le Penon ligt iets noordelijker internet voor Hossegor en biedt prachtige linkse en rechtse golven. Zelfs met weinig Swell vormen er zich op de zandbanken van Le Penon nog steeds mooie golven. Iets kleinere maar nog steeds lange leuke golven. De beachbreak kan in verschillende niveau’s opgedeeld worden en biedt voor elk Surflevel een golf.

Begin je surf roadtrip met een surfkamp in Moliets

Het ligt op vijf minuten rijden van Famara, je hebt dus wel een auto nodig. Het uitzicht is werkelijk fantastisch vanaf dit Guest House en elke avond heb je de mooiste zonsondergang. We beginnen natuurlijk met surfen in Nederland. De Noordzee levert de hele zomer en vooral in het najaar voldoende golven voor een prima eerste les. Scheveningen is een erg populaire plek om een eerste les te nemen, bijvoorbeeld through surfles.nl, met daarnaast veel strandtenten.

surfen frankrijk

Maar zoek je qua surf iets meer de rust, surfschool Zandvoort is zo’n school die zich bij uitstek hiervoor leent. Gevestigd in strandtent Rapa Nui te Bloemendaal surfen frankrijk aan Zee, ‘boardevol’ enthousiaste instructeurs, heerst hier een superrelaxte vibe. Golfsurfen, het is één van de mooiste manieren om van de zee te genieten.

Gastbloggers Mattijs en Janneke delen hun favoriete spots voor surfen in Europa voor de beginnende surfer. Het surfkamp O’Neill Surflife Carcans ligt in het mooie stadje Carcans-Ocean. Hier vind je fantastische zandstranden en rustige surfplekken voor surfers van alle niveaus. Het Seaside Surfcamps Le Pin Sec is een 18+ surfcamp wat volledig in het teken staat van surf, yoga, good food & enjoyable fun fun! Le Pin Sec is een fijne plek waar het om het surfen draait.

surfvakanties
surfvakanties